Shezai Rrokaj

Shezai Rrokaj ka lindur me 10 maj 1957, ne Vlore. Ne vitet 1972-1976 ai kryen studimet parauniversitare, Shkolla e mesme e Gjuheve te Huaja “Asim Vokshi” dhe pas dipllomimit i jepet mundesia ne vitet 1980-1983 te regjistrohet ne Faculte des Lettres “Bordeaux III”. Ne perfundimin e ciklit te pare ai regjistrohet ne vitet 1983-1984 ne “Jusieu, Universite de Paris VII”. Ne vitet 1988-1989 ai kryen doktoraturen DEA “Univeriste Paris III, Sobonne” dhe merr titullin “Doktor Shkencash” ne vitet 1989-1990.

Pasi kthehet ne shqiperi ne vitet 1993-1996, Z. Rrokaj  emerohet  zevendesdekan ne Fakultetin e Histori-Filologji, “Universiteti i Tiranës”, ku ne vitin 1995 Z. Rrokaj i jepet titulli nga Universiteti i Tiranes “Profesor i Associuar” dhe ne 1996-1999 ai punoj si lektor ne Itali prane “Universita di Calabria”.

Ne vitin 2001, Z. Rrokaj i jepet titulli “Profesor Doktor” ne Universitetin e Tiranes, njekohesisht ishte pergjegjes i Departamentit te Gjuhes Shqipe ne “Fakultetin e Histori-Filologji”, deri ne vitin 2003. Nga viti 2003 deri ne 2008 Z. Rrokaj emerohet Rektor i Universitetit te Tiranes. Prof.Dr Rrokaj nga viti 2008-2016 ishte dekan i “Fakultetit Histori Filologji”, Universiteti i Tiranes.

Aktualisht Prof.Dr. Rrokaj eshte Zevenvedsrektor i “Universiteti te Tiranes”.

Prof.Dr. Shezai Rrokaj eshte njohes i mire dhe flet rrjedhshëm gjuhët angleze,frënge dhe italiane.

Z.Rokaj ka kryer studime të thelluara ne fushen e gjuhesise dhe eshte autori i nje sere botimesh.